donderdag 10 juni 2010

verslagje van sportkamp op woensdag

















Raar maar waar, om half acht slapen nog alle kinderen. Een rustig muziekje gaat in de CD-speler, de deuren worden open gezet en de gordijnen gaan open. Langzaam komt er leven in de kamers, wat uitrekken, wat geeuwen, wat gemor ik ben nog moe,… Iedereen maakt zich rustig klaar, de lange haren worden in vlechten gekamd en om half negen zit iedereen fris aan de ontbijttafel.
Dan is er tijd om in kleine groepjes een act voor te bereiden voor de fuif.
Om kwart voor tien wandelen we naar de sporthal. Daar staat badminton, pingpong en trampoline springen op het programma.
Als middagmaal is er soep, stoofvlees met frietjes en rauwkostbuffet, een ijsje.
Dan gaat het vieruurtje in onze rugzak en vertrekken we richting station. Met de trein gaan we naar Mechelen waar we het speelgoedmuseum bezoeken. We worden terug in 3 groepen opgesplitst. Iedere groep krijgt met een gids de workshop rond het schilderij “De Kinderspelen” van Pieter Bruegel. De kinderen stappen ook letterlijk het schilderij. Daarna mogen ze in het spelatelier de oude spelletjes zelf spelen. Gelukkig hebben ze tijdens de Comenius spelvoormiddag reeds flink geoefend en lukt het spelen van alle kinderen zeer vlot. Daarna is er vrije tijd in het museum. Maar let goed op, want deze avond stelt iedere leerkracht vijf vragen over het museum ! In het Speelgoedmuseum in Mechelen kan je één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties bewonderen. Verspreid over een oppervlakte van maar liefst 7000m² vind je speelgoed van over de hele wereld, van vroeger en nu. De charme ervan wordt nog extra in de verf gezet door het aangepast kader. Een bezoek aan het museum is bovendien meer dan alleen maar kijken: één druk op de knop en treinen, clowns en kermisattracties in miniatuur komen tot leven. Bewonder treinen van schaal 1/220 tot schaal 1/1 en herbeleef samen met Napoleon de Slag van Waterloo. Als dat nog niet genoeg is, kun je verschillende traditionele spellen en puzzels ter plaatse uitproberen.

Iets na zes uur zijn we terug in ons sporthotel. De kok staat ons al op te wachten. Als avondmaal zijn ze kippen nuggets met zoetzure saus, brood en beleg.
Na het avondmaal krijgt iedere groep de kans om verder te oefenen voor de fuif en douchen en pyjama aan. Om acht uur is iedereen in de eetzaal en worden de tien vragen over het museum gesteld : er zijn er bij die echt niet zo goed gekeken hebben hoor, maar Jasmin is de winnaar met 9/10 !
Daarna mogen de kinderen kiezen tussen 3 activiteiten : gezelschapsspelen, de film GVR, een film met een ultra moderne Sneeuwwitje. Tussendoor is er nog een drankje en een knabbeltje.
Om kwart over negen trekken alle kinderen naar hun kamer, tanden poetsen en naar bed. Het lukt Jasmin en Silke niet zo goed om te slapen, maar na een extra inspanning slapen ook zij vlot in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten