zondag 13 juni 2010

verslag sportkamp donderdag







Het blijft rustig in de kamers tot rond kwart voor acht. Dan gaat er terug een CD’tje aan en gaan de oogjes open. Iedereen maakt zich terug klaar om te ontbijten.
Voor het sporten worden alle kamers terug prima in orde gemaakt.
Volgende sporten staan op het programma : zeilen, kajak, skeeleren, skateboard en mountain bike. Nu en dan valt er al eens eentje, maar veel meer dan wat ontsmettingsvloeistof en een pleister is er niet nodig.
Meester Jean-Michel en Juf Sofie gaan mee met de kajakkers. Iedereen zit heel vlot in de boten en na een tiental minuten zijn alle kinderen reeds in het midden van het meer.
De fietsers komen vuil, geprikt door de dovenetels, moe, maar tevreden terug van hun rit door het bos.
Aagje en Nills steppen vlot mee met de groep.
Als middagmaal is er soep, spaghetti en een stuk fruit.
Er wordt nog wat geoefend voor het optreden en dan trekken we naar het zwembad. Eerst wat baantjes zwemmen en dan is er waterpret.
Catalina heeft erge hoofdpijn en juf Sabrina stopt haar in bed. Ze valt bijna onmiddellijk in slaap. Ook Sofie en Maarten blijven bij de juf en gaan niet mee naar het zwembad. Daar worden eerst een paar baantjes gezwommen en dan mag iedereen vrij spelen in het water. In het zwembad wast iedereen zijn haar want er wordt niet meer gedoucht vandaag. We gaan terug naar het sporthotel rond het meer en stoppen nog even bij het speelplein. Dan is er nog wat tijd om te oefenen.
Als avondmaal is er pitta-gyros en ook terug brood en beleg.
Dan wordt er eerst een beetje ingepakt in de valiezen. Er zijn plastiek zakken voor natte spullen. In de kamer leggen we de kledij voor vrijdag klaar. De feestkledij wordt aangetrokken en er wordt nog druk geoefend in de verschillende kamers en lokalen.
Dan is daar eindelijk het grote moment aangebroken. De jury zit klaar. Aagje is ook jurylid en zij geeft vol enthousiasme punten. De kinderen tonen hun kunsten : dansen, goochelen, zingen, moppen vertellen, … Het is fantastisch goed gedaan, want ze hebben eigenlijk niet zo erg veel kunnen oefenen. Het groepje van Alicia wint.
Dan kan de fuif eindelijk beginnen. Er is een korte pauze buiten. De kinderen krijgen wat frisdrank, chips, salami en kaasjes. Na nog wat dansen is het voor de jongste kinderen bedtijd. Na een half uurtje is het ook voor de schoolverlaters afgelopen. Iedereen is moe en slaapt vlug in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten