woensdag 9 juni 2010

verslag dinsdag














































Het is niet zo heel erg leuk als een aantal wakkere jongedames en jongeheren beslissen dat ze vanaf kwart over zes lawaai mogen maken. Dat is dus terug toezicht houden in de gangen zodat alles rustig blijft voor allen die nog slapen. Om half acht is het tijd voor iedereen om op te staan.
Je verfrissen, sportkledij aandoen, bed openleggen, pyjama opplooien en onder je hoofdkussen leggen, je kamer opruimen en klaar om te ontbijten.
Er staat een mooi ontbijtbuffet op ons te wachten en het smaakt bijna iedereen.
Daarna worden er vijf groepjes gevormd. In een beurtsysteem worden verschillende activiteiten gedurende een half uurtje gedaan :
een kaartje schrijven bij juf Sabrina
basket bij juf Claudia
hockey bij meester Chris
reuze gezelschapsspelen bij juf Heidi
met steps en BMX bij meester Jean-Michel
Dan is het alweer tijd om te eten. Op het menu : groentesoep, gegratineerde vis met tagliatelle en Oostendse saus, fruit.
Om half twee starten de namiddag sporten : er is zeilen, kajak en mountain bike.
Na een grondige uitleg op de oever kunnen de kajakkers starten. Juf Heidi en juf Claudia gaan mee in de kajak. Er komen ook opdrachten voor het evenwicht bij te pas: recht staan in de boot, over de neuzen van de boot lopen. Enkel Zobair heeft pech en valt in het water.
Het zeilen is in een boot met 5 kinderen en een monitor. Er wordt zelfs geleerd om overstag te gaan.
Jonas keert vol modder maar welgezind terug van het tripje met de fiets door het bos.
Dan is het tijd voor een vieruurtje : fruitsap en appelcake.
Daaarna isselen de groepen en is er terug zeilen en kajak. De juffen gaan terug mee en ook meester Chris gaat in een bootje. Het is erg spannend in het begin, want er zijn er een aantal erg bang, maar toch een dikke proficiat voor al diegenen die het gewaagd hebben en een mooie kajaktocht gemaakt hebben.
De derde groep trekt beschermkledij aan en gaat dan op pad met de skeelers of leert de helling nemen met een skateboard.
Als avondmaal is er witte pens en appelmoes en ook boterhammen.
Als avondactiviteit is er de jaarlijkse quiz. Er zijn negen groepjes met telkens 5 kinderen. Als eerste opdracht bedenken ze een leuke naam : de snoepertjes, de knagertjes, de zotte gekke, de slingeraapjes, de visjes, FC De Kampioenen, de MMM’s, The Jackson 5, de schepertjes. De jury toont de bordjes met de punten en iedereen kreeg een behoorlijke score. Er waren vragen algemene kennis en ook blaadjes met prenten die je zo vlug mogelijk moet herkennen. : sprookjes, vervoer, bekende personages. Zoals ieder jaar komt de acteur in Meester Jean-Michel boven en beeldt hij op een prachtige manier 5 dieren, 5 sporten en 5 beroepen uit. Tussenin is er een korte pauze.
Het is drukkend warm in de eetzaal en om kwart over 9 beslissen we dan ook om naar de kamers te gaan. Tanden poetsen, pyjama en iedereen in bed. Om 22uur was het bijna muisstil, want hier en door hoorde je wat geronk of zijn er snurkertjes ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten