vrijdag 27 april 2012

Kantmuseum

Op donderdag 26 april bezochten we het kantmuseum van Brugge. Gids Jan kon de kinderen op een boeiende manier uitleg geven over de geschiedenis van de kerk, het kantklossen en de godshuisjes. De kerk is gebouwd door de familie Adornes. Op de binnenplaats zijn er kasseien en het zijn nog de originele 'kinderkopkes'.
Heel belangrijk bij het kantklossen zijn de zintuigen. Met onze vingers voelen we op verschillende plaatsen de ondergrond : de muur van de kerk het grafmonument
In het kantmuseum waren twee dames aan het kantklossen. Met naaldjes,fijne draad en klossen maken ze mooie werkjes. Ze volgen een werktekening. Je moet de klosjes met fijne draad steeds van de ene kant naar de andere kant leggen met de vingers en zo draaien de draden ineen en krijg je een mooi patroon. Er zijn verschillende soorten kantwerk.
Ook kinderen leren kantklossen en niet alleen meisjes. We kregen allemaal een briefje om gratis twee lessen te volgen. Dit is gratis en ook alle materiaal mag je in het kantmuseum gebruiken. Het was een super toffe en leerrijke voormiddag.

1 opmerking: