zaterdag 17 september 2011

KOM UIT JE KOT

Op donderdag 15 september had iedereen goede stapschoenen aan, want juf had op woensdag reeds gezegd : we gaan op stap.
Dit jaar is het jaarthema van onze school : KOM UIT JE KOT. Dit wil zeggen dat we onze mooie stad Brugge van nabij gaan bekijken en ook op stap gaan om te leren.
Onze eerste uitstap was er eentje die onze kuiten deed trillen : we zijn helemaal tot boven in de toren van het Belfort (de Halletoren) gegaan. Dat zijn 366 trappen. Regelmatig hield juf halt om wat uitleg te geven. Op onderstaande foto's zie je ons bij de kist waar alle belangrijke papieren van de stad bewaard werden.



De trap is een wenteltrap in een nauwe trappenhal. Regelmatig hadden we tegenliggers en moesten we met onze rug tegen de muur staan.



Chayenne heeft hoogtevrees maar eenmaal boven heeft ze toch kunnen genieten van het prachtige zicht op Brugge en omgeving.


Regelmatig hoorden we de klokken en het was erg interessant om de werking van de beiaard van zo dichtbij te zien. We konden alle touwtjes en klepels goed zien.

EĆ©nmaal terug beneden begonnen bij verschillende kinderen de benen te trillen van de inspanning het was dan ook een erg grote afdaling !
Vind je ons terug op de foto ?


Als beloning omdat we zo flink waren en omdat juf bijna jarig is kregen we allemaal nog een ijsje van de beste ijsverkopers van Brugge (Da Vinci). We mochten zelf de smaak kiezen en bijna iedereen koos iets anders. Op een gezellig Brugs pleintje hebben we samen genoten van onze lekkernij.


Dan hebben we nog een kwartiertje gespeeld op de prachtige speeltuin in het Astridpark. Het was een ontzettend leuke namiddag en alle kinderen zijn super braaf geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten